Mr. M. (Marjon) Bosma
06 25 05 14 15 | www.marjonbosma.nl

Marjon Bosma

Marjon Bosma is MfN-registermediator en advocaat (specialist arbeidsrecht). Marjon is een ervaren en onafhankelijke professional die helpt bij een snelle en respectvolle oplossing van een conflict. Dat doet zij op integere en zorgvuldige wijze. Haar motto is “Voor elk probleem bestaat een passende oplossing”. Marjon is gespecialiseerd in arbeidsrecht (Grotius Instituut), maar heeft ook de nodige kennis en ervaring met andere typen conflicten in de zakelijke markt, zoals geschillen over nakoming van contracten en geschillen tussen stakeholders in een organisatie (AvA, OR, RvC, RvT).

Marjon komt uit een ondernemersgezin, is opgegroeid in het oosten van het land, heeft in Coevorden haar Gymnasiumopleiding gedaan en is in 1983 naar Zwolle verhuisd. Zij begon haar loopbaan als secretaresse bij een middelgroot advocatenkantoor en al snel sprak de advocatuur haar zodanig aan, dat zij in 1988 besloot om naast het werk de rechtenstudie (Nederlands Recht bij de Rijksuniversiteit te Utrecht) te volgen. Begin 1993 werd zij beëdigd tot advocaat en in 2002 werd ze mede-vennoot bij dat kantoor. In 2011 besloot zij haar eigen advocatenkantoor te starten. In 2014 heeft zij haar dienstenpakket uitgebreid met mediation, dit vanuit een interesse in de mens achter het conflict en haar visie dat daarin vaak – ook in de zakelijke markt – de sleutel tot de oplossing ligt. Het aspect “waardigheid” speelt daarbij voor haar een belangrijke rol. Mediation biedt partijen de mogelijkheid om op een waardige manier samen een passende oplossing voor het conflict te zoeken.

Marjon is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), Mediatorsfederatie Nederland (MfN), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging Van Arbeidsrecht Advocaten Regio Arnhem (VAARA), Vereniging van Zakelijke Mediators (Vereniging-ZAM), Nederlandse Vereniging Van Mediation Advocaten (NVVMA) en de Merlijn Adviesgroep (MAG).

Mr. M.C. (Marieke) Janus
06 19 45 42 25  | www.janusadvocatuur.nl

Marieke Janus

Marieke Janus is mediator en advocaat (specialist arbeidsrecht). Door haar ervaring in en met bedrijven en instellingen heeft Marieke een goed gevoel voor verhoudingen en haalbare oplossingen. Zij houdt zich vooral bezig met zakelijke conflicten. Dit kunnen samenwerkingskwesties zijn op bestuurlijk niveau, arbeidskwesties en ook geschillen met de ondernemingsraad of met een externe partij.  Ze bereikt goede resultaten door combinatie van de vaardigheid van mediation (inleven, regievoeren en begeleiden naar een respectvolle oplossing) en kennis van de juridische kaders en vereisten. Het geeft haar voldoening om een stevige respectvolle oplossing te bereiken.

Zij is in 1991 afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie heeft ze 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt bij het Centrum voor Marketing Analyses en bij Henkel Benelux. Hier heeft zij het (internationaal) ondernemerschap in al zijn facetten leren kennen. In 2001 is ze gaan lesgeven aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Als docent Recht was ze daar verbonden aan de ‘School of Business and Economics’. Daarnaast was zij aan de VU verbonden aan de opleiding Bedrijfswetenschappen. Op dit moment is zij nog steeds betrokken bij Windesheim als (extern) lid van de examencommissie HBO-Recht/HRM.

In 2007 is Marieke advocaat geworden en in 2012 heeft zij haar specialisatie arbeidsrecht afgerond aan het Grotius Instituut. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, zijn verschillende instellingen en bedrijven nu haar opdrachtgever. Ook staat zij geregeld werknemers en bestuurders bij. Zij heeft zich bekwaamd in het mediationvak (MfN) en naast het werk als advocaat en mediator is zij ook commissaris bij de woonzorgcombinatie ’t Zuider Stee/Enspire B.V. In 2019 heeft zij met veel plezier de opleiding voor commissaris/toezichthouder gevolgd aan de Erasmus University (ESAA).

Marieke is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), Mediatorsfederatie Nederland (MfN), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging Van Arbeidsrecht Advocaten Regio Arnhem (VAARA), Nederlandse Vereniging Van Mediation Advocaten (NVVMA) en de Vereniging Commissarissen Toezichthouders Erasmus (VCTE).